El Gimp és un programa de dibuix amb mapa de bits que té com a característiques que té moltes variacions de lluminositat, colors, etc. i pots fer més de 16.000.000 de colors diferents combinant aquests termes i això és el que li dóna qualitat a la imatge.
L'arxiu, és més gran que amb l'Inkscape, i no pots fer variacions sobre la figura creada.
Els sistemes de compressió d'imatge que es poden utilitzar amb aquest programa són GIF, PNG i JPG, que aquests redueixen la imatge però aquests perd qualitat. En canvi, els formats BMP i RAW, no redueixen la imatge però mantenen tota la seva qualitat.
L'enllaç que ens permet descarregar-ho és el següent:
Altres programes de edició de'imatges en mapa de bits són:
- Adobe Photoshop: La seva capacitat de retoc i modificació de fotografies ha fet que sigui considerat l'editor imatges més famós del món i s'utilitza sobretot pels experts.
- Picasa: És un organitzador i editor de fotografies de programari gratuït. El seu visualitzador d'imatges és ràpid i l'editor, ofereix unes funcions molt interessants. Amb aquesta aplicació, també es poden fer collages i vídeos a partir de fotografies.
- Microsoft Paint: Aquest programa va ser el primer que permetia dibuixar des de l'ordinador, i per això s'ha convertit en una de les aplicacions més usades dels inicis de Windows.
Eines més utilitzades:
- Selecció rectangular: permet fer seleccions rectangulars.
- Selecció el·líptica: permet fer seleccions el·líptiques.
- Camins: permet crear camins amb punts.
- Mou: permet moure el full de treball i les guies.
- Cubell de pintura: permet emplenar o pintar les seleccions o figures.
- Degradats: permet fer degradats amb colors i poden ser radials, lineals, cònics, etc.
- Llapis: serveix per per línies o dibuixos a mà alçada o rectes.
- Goma d'esborrar: serveix per esborrar qualsevol bit.
El primer treball fet amb aquest programa ha sigut reproduir l'Atonium de Brussel·les i posar-li un títol, en aquest cas el de "Ins Pere Ribot".
Primer hem seleccionat una bola del l'Atonium amb la selecció el·liptica, previament hem posat de fons l'Atonium, hem creat una capa nova i l'hi hem posat un degradat radial de fons, segons la bola un color diferent. Es fa el mateix amb totes les boles.
A continuació fem una selecció rectangular a cada una de les barres, creem una nova capa i fem un degradat lineal dels dos colors de les boles que s'uneixen.També es repeteix aquest procés amb totes les barres.
Fem el rètol utilitzant els estil predisenyats del Gimp. Fem que aquest rètol sigui en arxiu PNG, el retallen i posem les parts creant una nova capa a l'Atonium. Les giren i canviem la mida i, si volem li posem un altre fons que no sigui l'Atonium, en el meu cas s'ha utilitzat aquest recurs.
RESULTAT FINAL:
Atonium amb degradats radials a les boles i lineals a les barres, amb un títol predisenyat i sense fons.
RESULTAT FINAL:
Atonium amb degradats radials a les boles i lineals a les barres, amb un títol predisenyat i sense fons.
Atonium amb degradats radial a les boles i lineals a les barres, amb un títol predisenyat i amb un fons que aporta profunditat tret del cercador d'imatges del Google.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada