Música

dijous, 18 de desembre del 2014

Picasa


Aquest web, anomenat Picasa, ens permet crear un àlbum de fotografíes, mitjançant el nostre correu electrónic (Gmail) i com tenim el nostre bloc amb el aquest correu, les fotos penjades al bloc, s'ens guardaran en un àlbum Picasa.

Ara el que us explicaré és com fer o crear una presentació de diapositives amb les fotografies de l'àlbum del Picasa i afegir aquesta presentació al nostre bloc.

Primer cliquem amb el punter l'únic àlbum que, almenys jo, tens, el de les fotografies penjades al Blogger. A continuació, a la columna de la dreta cliquem a "Enllaç a aquest àlbum", i d'aquí a "Incrusta una presentació de diapositives.

Copiem el codi HTML de la presentació i el escrivim al nostre bloc, però compte, a la part de HTML, no a la part de redactar.

També podem afegir l'enllaç web que ens permet anar al nostre àlbum. És aquest que escrvim tot seguit:

https://picasaweb.google.com/102102768611326062716/PortafoliJuanDiaz?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJO74sGP347keA&feat=directlink

I aquesta és la meva presentació:

dijous, 11 de desembre del 2014

Projecte amb el gimp

En aquestes últimes setmanes hem fet un projecte de crear una postal de nadal en un lloc que voldríem anar i fent un títol i un marc amb un altre programa ja treballat anteriorment, l'Inkscape.

Primer hem buscat una imatge del lloc que nens agradaria anar, en aquest cas, New York.

Amb l'eina de selecció de regió contínua, hem seleccionat les part de la fotografia que no volíem que surtis a la postal final, hem invertit la selecció i la copiem o tallem.

A continuació amb el cercador d'imatges de Google un cel estrellat a l'hivern per així donar-li un cel més atractiu.

Enganxem la selecció de New York al cel estrellat i el col·loquem amb precisió i les part de cel que sobrin les borrem seleccionant-les.

Fem aquest mateix procés amb tres fotografies més, la silueta del trineu del Pare Noel, la neu i la nostra imatge. A part amb aquesta imatge, perquè no sembli tant un fotomuntatge, per dissimular-lo, amb l'eina taca amb el dit, el que fem és combinar els colors i, aquesta eina l'utilitzarem per el contorn de la fotografia.

El següent pas és fer el marc, amb el títol i els dibuixos, amb l'Inkscape:

El primer que he fet és el mar en sí. Hem fet un rectangle amb cantonades diagonals amb les guies perquè així amb l'eina de corbes Bézier podem fer la forma d'aquests marc amb línies rectes i simètric.

A les cantonades del marc dibuixem un floc de neu amb l'eina de corbes Bézier fent-les rectes.

A continuació, al mig dels costats drets i esquerra, fem un arbre de nadal. Primer fem l'estructura de l'arbre, la part de "fulla" i la part del tronc. Les pintem dels colors habituals, verd i marró respectivament. Desprès fem les decoracions de l'arbre, l'estrella, que la pintem de groc fort, les bandes, que envolten l'arbre i les pintem de groc fluix, i per últim, les boles que desprès de    dibuixar-les, les pintem de diferents tons de diferents colors, blaus, vermells, i verds.

A la part d'amunt del marc dibuixarem unes bandes vermelles i verdes que, aquestes, tindràn un degradat lineal. Les dibuixarem fent servir l'eina de rectangles, i transformant aquests rectangle en un camí, per així poder donar aquesta ondulació a les bandes. També farem dues estrelles grogues que completaràn el dibuix.

Abaix del marc col·locarem el missatge que volem donar a tothom que vegi la nostra postal, aquesta frase és "Bon Nadal i Feliç Any Nou". El farem utilitzant l'eina de text de l'Inkscape i transformant totes les lletres, desprès de separar-les, en un camí. Això ens permetrà fer degradats lineals a cadascuna de les lletres, i pugar les lletres d'inici de cada paraula.

Desprès, amb el creador de rètols del Gimp creem un rètol que posi "2014-2015" i un altre que posi "New York". Els col·loquem a diferentes parts de la postal.

Per últim fem un "Emire State" amb l'Inkscape ajuntant rectangles amb un degradat lineal de color negre-gris.

dijous, 6 de novembre del 2014

El Gimp

El Gimp és un programa de dibuix amb mapa de bits que té com a característiques que té moltes variacions de lluminositat, colors, etc. i pots fer més de 16.000.000 de colors diferents combinant aquests termes i això és el que li dóna qualitat a la imatge.

L'arxiu, és més gran que amb l'Inkscape, i no pots fer variacions sobre la figura creada.

Els sistemes de compressió d'imatge que es poden utilitzar amb aquest programa són GIF, PNG i JPG, que aquests redueixen la imatge però aquests perd qualitat. En canvi, els formats BMP i RAW, no redueixen la imatge però mantenen tota la seva qualitat.

L'enllaç que ens permet descarregar-ho és el següent: 



Altres programes de edició de'imatges en mapa de bits són:
  • Adobe Photoshop: La seva capacitat de retoc i modificació de fotografies ha fet que sigui considerat l'editor imatges més famós del món i s'utilitza sobretot pels experts.
  • Picasa: És un organitzador i editor de fotografies de programari gratuït. El seu visualitzador d'imatges és ràpid i l'editor, ofereix unes funcions molt interessants. Amb aquesta aplicació, també es poden fer collages i vídeos a partir de fotografies.
  • Microsoft PaintAquest programa va ser el primer que permetia dibuixar des de l'ordinador, i per això s'ha convertit en una de les aplicacions més usades dels inicis de Windows.
Eines més utilitzades:
  • Selecció rectangular: permet fer seleccions rectangulars.
  • Selecció el·líptica: permet fer seleccions el·líptiques.
  • Camins: permet crear camins amb punts.
  • Mou: permet moure el full de treball i les guies.
  • Cubell de pintura: permet emplenar o pintar les seleccions o figures.
  • Degradats: permet fer degradats amb colors i poden ser radials, lineals, cònics, etc.
  • Llapis: serveix per per línies o dibuixos a mà alçada o rectes.
  • Goma d'esborrar: serveix per esborrar qualsevol bit.

El primer treball fet amb aquest programa ha sigut reproduir l'Atonium de Brussel·les i posar-li un títol, en aquest cas el de "Ins Pere Ribot".

Primer hem seleccionat una bola del l'Atonium amb la selecció el·liptica, previament hem posat de fons l'Atonium, hem creat una capa nova i l'hi hem posat un degradat radial de fons, segons la bola un color diferent. Es fa el mateix amb totes les boles.
A continuació fem una selecció rectangular a cada una de les barres, creem una nova capa i fem un degradat lineal dels dos colors de les boles que s'uneixen.També es repeteix aquest procés amb totes les barres.

Fem el rètol utilitzant els estil predisenyats del Gimp. Fem que aquest rètol sigui en arxiu PNG, el retallen i posem les parts creant una nova capa a l'Atonium. Les giren i canviem la mida i, si volem li posem un altre fons que no sigui l'Atonium, en el meu cas s'ha utilitzat aquest recurs.


RESULTAT FINAL:











Atonium amb degradats radials a les boles i lineals a les barres, amb un títol predisenyat i sense fons.














Atonium amb degradats radial a les boles i lineals a les barres, amb un títol predisenyat i amb un fons que aporta profunditat tret del cercador d'imatges del Google.





dissabte, 25 d’octubre del 2014

Projecte amb l'Inkscape

El projecte d'aquest any consistia en personalitzar el bloc al nostre gust, fent el fons, el logotip i el títol, i tot això amb l'editor gràfic Inkscape.

Primer vaig fer el logotip. Fem un quadrat amb un contorn difuminat, i amb un difuminat a dins de color gris. A continuació faig les meves inicials a mà i he posat un degradat lineal de dos colors (blau marí i groc) a les dos lletres. He duplicat aquestes lletres, li he tret l'emplenat a les duplicacions perquè així aquestes lletres no tinguin dos dimensions. Les he col·locat dins el quadrat, modificant la posició d'una lletra.

El segon que vaig fer és el títol del bloc. Fem un rectangle amb un degradat lineal blau perquè quedi a conjunt amb la resta del bloc i que les lletres és vegin millor. Al contorn d'aquest rectangle el difuminem en un 1%. A part, escrivim amb l'eina de text "Portafoli Juan Díaz", li fem un degradat lineal amb dos colors (groc i vermell) i li traiem el contorn a totes les lletres i les inclinem (eina de cursiva). A continuació desagrupem les lletres, per així poder destacar més les meves inicial (J i D) de la resta de lletres. Les pugem una mica, el mateix a l'una com a l'altra, i posem el contorn. Les tornem a agrupar i les moguem fins que encaixin amb el rectangle.



Desprès del títol, fem el fons del nostre bloc i, en el meu cas, m'he inspirat en una placa base d'un ordinador. Primer fem un rectangle del tamany del foli per poder-ho emplenar amb un degradat lineal de blau cel i l'hem tret el contorn. Desprès he fet un quadre al mig que representa que és el centre d'aquesta placa. Aquest quadrat li he fet un degradat lineal d'un blau més fosc que l'anterior perquè destaqui més. A continuació, he dibuixat quadrats més petits que envolten al gran, fent així que siguin les connexions de les altres parts de l'ordinador, el hi he fet difuminat el contorn entre un 1-2% i tenen un degradat lineal en verd. He connectat aquests quadres entre si i amb el quadrat central. Dins el quadrat central també hem fet circumferències i quadrats petits, que són la bateria i altres elements de la placa, i el he degradat en verd, els quadrats amb un degradat lineal, i les circumferències amb un degradat radial, i a totes dos figures tenen el contorn difuminat. He seguit les connexions següents per fer el mateix amb els quadres i circumferències.



Tot això ho hem d'exportar en un mapa de bits (arxiu png). Els problemes que vaig tindre es que el logotip té que ser una imatge quadrada i no ho era, però al final redituïn-lo vaig aconseguir-ho.
Per acabar, tot això en la part de plantilla del bloc ho hem aplicat, i hem fet que el "full" on es publica quedi a conjunt amb la resta del bloc. 

Valoració del projecte

Crec que les tasques demanades del projecte com que estan tots els elements demanats, són adequats a la funció i contenen totes les dades, que està ben treballat, que he exportat totes els dibuixos a imatges i els he publicat al portafoli, i que he aconseguit un bloc completament personalitzat s'han fet satisfactòriament. Però hi han dos tasques que no les he pogut fer tal com es descriuen per diversos problemes, no he utilitzat totes les eines, falten per utilitzar en aquest projecte l'eina de crear espirals i la eina de crear estrelles i polígons, i no he aconseguit una imatge unitària al fons perquè no m'ho permetia l'editor d'aquesta pàgina web. 

dilluns, 22 de setembre del 2014

L'Inkscape

L'Inkscape és un programa que utilitza dibuixos vectorials.

Els dibuixos vectorials són formats bàsics de disseny assistit per ordinador.
Aquests dibuixos el formen un conjunt de formes bàsiques (linies, cercles...) que, agrupades de manera harmònica, creen el dibuix. 
Cada forma bàsica es pot redibuixar, ja que respon a una formulació matemàtica concreta. Reproduint els punts de la fórmula es pot recrear el dibuix complet. 

El seu enllaç per descarregar-ho és: http://www.softcatala.org/wiki/Rebost:Inkscape


Les característiques i avantages principals de l'Inkscape són:


  • Els fitxers de gràfics vectorials són de poc pes.  
  • Les formes es poden modificar una per una i de moltes formes.
  • Pots apropar-te o allunyar-te segons et convingui sense que es els píxels es vegin.

Altres programes de dibuixos vectorials són:

  • L'Autocad, un programa de disseny d'enginyeria i arquitectura però que es té que pagar.
  • El Qcad, també un programa d'enginyeria i arquitectura però és gratuït.
  • El Corel Draw, un programa de disseny gràfic.

Les eines que ens permet fer els exercicis són:

  • Per crear corbes tenim l'eina de corbes Bézier que ens permet mitjançant una lletra crear-la.
  • Pots deformar figures com óvals, rectangles, estrelles, polígons, etc. amb l'eina de editar els camins per nodes si hem transformat la figura abans en un camí.
  • Hi ha una gran gamma de colors i els que també ens permet es fer difuminats tan lineals com radials, i posar un patró, tot a l'emplenat.
  • En el contorn, pots seleccionar el color, el gruix, si la línia és contínua o discontínua, etc. 
  • També, amb l'eina seleccionar, pots rotar l'objecte.
  • No l'hem utilitzat, però és molt útil l'eina de fer un traç amb cal·ligrafia.  
  • Per últim vam utilitzar el creador del text. Una eina que amb unes modificacions la pots canviar de forma, posarho a sobre d'una línia, en mig d'un óval, etc.
Ara descriuré cinc exercicis que més bé m'han sortit:

 1. Gerro amb herbes   



Desprès de fer les herbes amb corbes Bézier i pintant el contorn, i de fer el gerro mitjançant óvals i rectangles i al gerro fer-li un degradat lineal, col·loquem les herbes dins del gerro movent-les.
Problemes que pots tenir amb aquest exercici és que pot ser que el gerro sigui transparent amb el degradat i es vegin les herbes. Això es soluciona posant-li un to de blanc al degradat.




2. La papallona



Fem una papallona amb óvals, el cos, el cap i les ales.   Pintem el cap i el cos amb un sol color i llavors amb un color que quedi bé amb aquest color anterior i pintem una ala de cada color i seguim l'escala fins acabar. Quan hem acabat agrupem totes les ales, les dupliquem, les rotem i les movem fins el lloc idoni perquè la papallona sigui simètrica.


3. En Felip





Fem aquest ninot mitjançant óvals (cara,boca,ull,etc.) i corbes Bézier ( els cabell, cames i celles). A continuació el pintem amb el colors que volguem sense degradat i podem treure el contorn.





4.La estrella


Són dues estrelles de vuit puntes, fetes amb l'eina de fer estrelles, arrodonides amb l'eina pertinent, amb contorn i amb un degradat radial sobre uns colors ja seleccionats.




5.El logotip


Fem una el·lipse amb un degradat radial, en aquest cas, de fons i sense contorn.Dupliquem aquesta el·lipse i sense moura-la lia posem el contorn, li treiem el degradat i la contraïem ( Camí/Contrau).
Duplica aquesta última el·lipse i tornem a fer el mateix. A continuació escrivim el text següent "La revista mensual" i la adaptem a la segona el·lipse ( n'hi han varies maneres). Escrivim el nom del nostre institut, en aquest cas, "IES Pere Ribot" i fem el mateix però abaix. Per últim escrivim "Observador" i ho col·loquem al centre de l'el·lipse gran.