Música

dijous, 18 de desembre del 2014

Picasa


Aquest web, anomenat Picasa, ens permet crear un àlbum de fotografíes, mitjançant el nostre correu electrónic (Gmail) i com tenim el nostre bloc amb el aquest correu, les fotos penjades al bloc, s'ens guardaran en un àlbum Picasa.

Ara el que us explicaré és com fer o crear una presentació de diapositives amb les fotografies de l'àlbum del Picasa i afegir aquesta presentació al nostre bloc.

Primer cliquem amb el punter l'únic àlbum que, almenys jo, tens, el de les fotografies penjades al Blogger. A continuació, a la columna de la dreta cliquem a "Enllaç a aquest àlbum", i d'aquí a "Incrusta una presentació de diapositives.

Copiem el codi HTML de la presentació i el escrivim al nostre bloc, però compte, a la part de HTML, no a la part de redactar.

També podem afegir l'enllaç web que ens permet anar al nostre àlbum. És aquest que escrvim tot seguit:

https://picasaweb.google.com/102102768611326062716/PortafoliJuanDiaz?authuser=0&authkey=Gv1sRgCJO74sGP347keA&feat=directlink

I aquesta és la meva presentació:

dijous, 11 de desembre del 2014

Projecte amb el gimp

En aquestes últimes setmanes hem fet un projecte de crear una postal de nadal en un lloc que voldríem anar i fent un títol i un marc amb un altre programa ja treballat anteriorment, l'Inkscape.

Primer hem buscat una imatge del lloc que nens agradaria anar, en aquest cas, New York.

Amb l'eina de selecció de regió contínua, hem seleccionat les part de la fotografia que no volíem que surtis a la postal final, hem invertit la selecció i la copiem o tallem.

A continuació amb el cercador d'imatges de Google un cel estrellat a l'hivern per així donar-li un cel més atractiu.

Enganxem la selecció de New York al cel estrellat i el col·loquem amb precisió i les part de cel que sobrin les borrem seleccionant-les.

Fem aquest mateix procés amb tres fotografies més, la silueta del trineu del Pare Noel, la neu i la nostra imatge. A part amb aquesta imatge, perquè no sembli tant un fotomuntatge, per dissimular-lo, amb l'eina taca amb el dit, el que fem és combinar els colors i, aquesta eina l'utilitzarem per el contorn de la fotografia.

El següent pas és fer el marc, amb el títol i els dibuixos, amb l'Inkscape:

El primer que he fet és el mar en sí. Hem fet un rectangle amb cantonades diagonals amb les guies perquè així amb l'eina de corbes Bézier podem fer la forma d'aquests marc amb línies rectes i simètric.

A les cantonades del marc dibuixem un floc de neu amb l'eina de corbes Bézier fent-les rectes.

A continuació, al mig dels costats drets i esquerra, fem un arbre de nadal. Primer fem l'estructura de l'arbre, la part de "fulla" i la part del tronc. Les pintem dels colors habituals, verd i marró respectivament. Desprès fem les decoracions de l'arbre, l'estrella, que la pintem de groc fort, les bandes, que envolten l'arbre i les pintem de groc fluix, i per últim, les boles que desprès de    dibuixar-les, les pintem de diferents tons de diferents colors, blaus, vermells, i verds.

A la part d'amunt del marc dibuixarem unes bandes vermelles i verdes que, aquestes, tindràn un degradat lineal. Les dibuixarem fent servir l'eina de rectangles, i transformant aquests rectangle en un camí, per així poder donar aquesta ondulació a les bandes. També farem dues estrelles grogues que completaràn el dibuix.

Abaix del marc col·locarem el missatge que volem donar a tothom que vegi la nostra postal, aquesta frase és "Bon Nadal i Feliç Any Nou". El farem utilitzant l'eina de text de l'Inkscape i transformant totes les lletres, desprès de separar-les, en un camí. Això ens permetrà fer degradats lineals a cadascuna de les lletres, i pugar les lletres d'inici de cada paraula.

Desprès, amb el creador de rètols del Gimp creem un rètol que posi "2014-2015" i un altre que posi "New York". Els col·loquem a diferentes parts de la postal.

Per últim fem un "Emire State" amb l'Inkscape ajuntant rectangles amb un degradat lineal de color negre-gris.