Música

dissabte, 25 d’octubre del 2014

Projecte amb l'Inkscape

El projecte d'aquest any consistia en personalitzar el bloc al nostre gust, fent el fons, el logotip i el títol, i tot això amb l'editor gràfic Inkscape.

Primer vaig fer el logotip. Fem un quadrat amb un contorn difuminat, i amb un difuminat a dins de color gris. A continuació faig les meves inicials a mà i he posat un degradat lineal de dos colors (blau marí i groc) a les dos lletres. He duplicat aquestes lletres, li he tret l'emplenat a les duplicacions perquè així aquestes lletres no tinguin dos dimensions. Les he col·locat dins el quadrat, modificant la posició d'una lletra.

El segon que vaig fer és el títol del bloc. Fem un rectangle amb un degradat lineal blau perquè quedi a conjunt amb la resta del bloc i que les lletres és vegin millor. Al contorn d'aquest rectangle el difuminem en un 1%. A part, escrivim amb l'eina de text "Portafoli Juan Díaz", li fem un degradat lineal amb dos colors (groc i vermell) i li traiem el contorn a totes les lletres i les inclinem (eina de cursiva). A continuació desagrupem les lletres, per així poder destacar més les meves inicial (J i D) de la resta de lletres. Les pugem una mica, el mateix a l'una com a l'altra, i posem el contorn. Les tornem a agrupar i les moguem fins que encaixin amb el rectangle.



Desprès del títol, fem el fons del nostre bloc i, en el meu cas, m'he inspirat en una placa base d'un ordinador. Primer fem un rectangle del tamany del foli per poder-ho emplenar amb un degradat lineal de blau cel i l'hem tret el contorn. Desprès he fet un quadre al mig que representa que és el centre d'aquesta placa. Aquest quadrat li he fet un degradat lineal d'un blau més fosc que l'anterior perquè destaqui més. A continuació, he dibuixat quadrats més petits que envolten al gran, fent així que siguin les connexions de les altres parts de l'ordinador, el hi he fet difuminat el contorn entre un 1-2% i tenen un degradat lineal en verd. He connectat aquests quadres entre si i amb el quadrat central. Dins el quadrat central també hem fet circumferències i quadrats petits, que són la bateria i altres elements de la placa, i el he degradat en verd, els quadrats amb un degradat lineal, i les circumferències amb un degradat radial, i a totes dos figures tenen el contorn difuminat. He seguit les connexions següents per fer el mateix amb els quadres i circumferències.



Tot això ho hem d'exportar en un mapa de bits (arxiu png). Els problemes que vaig tindre es que el logotip té que ser una imatge quadrada i no ho era, però al final redituïn-lo vaig aconseguir-ho.
Per acabar, tot això en la part de plantilla del bloc ho hem aplicat, i hem fet que el "full" on es publica quedi a conjunt amb la resta del bloc. 

Valoració del projecte

Crec que les tasques demanades del projecte com que estan tots els elements demanats, són adequats a la funció i contenen totes les dades, que està ben treballat, que he exportat totes els dibuixos a imatges i els he publicat al portafoli, i que he aconseguit un bloc completament personalitzat s'han fet satisfactòriament. Però hi han dos tasques que no les he pogut fer tal com es descriuen per diversos problemes, no he utilitzat totes les eines, falten per utilitzar en aquest projecte l'eina de crear espirals i la eina de crear estrelles i polígons, i no he aconseguit una imatge unitària al fons perquè no m'ho permetia l'editor d'aquesta pàgina web.